Samsung Medison ultrazvuk HS60 i ove godine na Tečaju fetalne ehokardiografije

I treću smo godinu zaredom sudjelovali na Tečaju fetalne ehokardiografije u organizaciji Hrvatskog društva za perinatalnu medicinu Hrvatskog liječničkog zbora pod inicijativom šibenskog ginekologa dr. Ivana Zmijanovića, subspecijalista fetalne medicine.

Prirođene srčane greške najčešće su prirođene anomalije čiji su pregledi iznimno teški i zahtjevni stoga je osim dobrog ultrazvučnog uređaja, potrebna i adekvatna edukacija liječnika koji obavlja ovaj pregled.

Slijedom toga svake se godine dva puta organizira tečaj s ciljem osposobljavanja liječnika, ginekologa i pedijatara za pregled srca fetusa, prepoznavanje strukture zdravog srca te pravovremeno planiranje daljnjih pretraga.

Posebnost navedenog tečaja je praktični rad s trudnicama na ultrazvučnim aparatima visoke kvalitete, prilikom čega je svaki polaznik uz nadzor mentora napravio više pregleda fetalnog srca. I ove je godine jedan od ultrazvučnih sustava koji je služio za poduku bio i ultrazvuk firme čiji smo distributeri, Samsung Medison HS60. 

Unatoč jakoj konkurenciji, naš HS60 dobio je niz pohvala od strane polaznika, ali i predavača za kvalitetu slike, uključujući i pohvalu glavnog predavača i voditelja tečaja prof. Ivana Malčića.

Naime, Samsungov ultrazvučni sustav HS60 usvaja integrirano rješenje, kombinirajući visokokvalitetno snimanje s naprednim značajkama za podršku zdravstvenim djelatnicima u donošenju brzih i točnih odluka.

Kormedix s velikim zadovoljstvom sudjeluje u ovakvim aktivnostima kako bismo doprinijeli ranom otkrivanju prirođenih srčanih grešaka tijekom intrauterinog života, a time i pravovremenom i pravilnom liječenju novorođenčadi sa srčanim manama.